Een van de meest gestelde vragen als het om LPG endermologie® gaat is: hoe snel heeft de behandeling effect? En: waarom heeft LPG® op de ene persoon sneller effect dan op de andere? Om deze vragen te kunnen beantwoorden moeten we kijken naar verschillende factoren.

En om het nog iets ingewikkelder te maken: die factoren kunnen per persoon ook weer verschillen.

Algemene factoren

Toch kunnen we spreken van twee algemene factoren of thema’s die grotendeels verklaren hoe (snel) LPG® resultaat geeft:

  1. DNA
  2. EPI-Genetica: stress, hormonen voeding, beweging en omgevingsfactoren

We zullen ze stuk voor stuk behandelen.

DNA

Het lichaam is opgebouwd uit biljoenen cellen. Bijna iedere cel heeft een celkern. Daarin ligt je DNA opgeslagen, met het erfelijke materiaal. In dit erfelijke materiaal liggen de codes opgeslagen die je lichaam gebruikt om nieuwe cellen en weefsels te maken. Zo ook de codes voor het aanmaken van bijvoorbeeld collageen, elastine en hyaluronzuur in de huid. En laat de aanmaak van deze stoffen nu net de kern vormen van de staat van je huid.

In je DNA zijn dus de mogelijkheden tot je huid(verbetering) opgeslagen. Uiteraard moet de cel wel geactiveerd worden om iets te gaan doen. Daar kan LPG® een helpende hand bieden.

EPI-Genetica: stress en hormonen

Maar eerst meer over punt twee: stress en hormonen. Zit je lekker in je vel? Voel je je fit en vitaal of ben je vaak moe en heb je geen zin om in beweging te komen? Hoe vol is jouw accu? En loopt deze snel leeg of blijft hij goed gevuld? Ben je in staat die accu ‘in de nacht weer te vullen door goed en voldoende te slapen? Al deze vragen hebben te maken met de factoren die we ‘EPI-Genetica’ noemen.

Omgevingsfactoren als voeding, beweging, stress en mindset spelen voor wel 70% een rol in het aan- of uitzetten van bepaalde genen. Je kunt voor jezelf vast wel inschatten hoe je scoort op deze onderwerpen. Is de score positief of is er ruimte voor verbetering?

Wanneer je veel stress ervaart, en misschien ervaart je ‘hoofd’ wel geen stress maar jouw lichaam wel, dan worden er continu stresshormonen aangemaakt. Die noemen we cortisol. Wanneer je voortdurend cortisol aanmaakt heeft dit grote invloed op je gemoedstoestand, je slaapritme en het niet meer optimaal kunnen herstellen of bouwen. Stress is (helaas!) een hele grote boosdoener in een versneld verouderingsproces. Door voldoende te bewegen en te slapen kun je je stresshormonen deels afbreken. Omdat dat best een hele uitdaging kan zijn, kun je ook rustmomenten overdag inplannen.

Merk je dat je hormonen uit balans zijn?  Dan heeft dit zijn weerslag op alle systemen in het lichaam. Hormonen kun je zien als een soort boodschappers die iets in werking kunnen zetten of juist processen kunnen stoppen. Alle hormonen zijn met elkaar verbonden in dit proces: wanneer er één uit de pas loopt heeft dat direct invloed op een ander hormoon.

Ook is het belangrijk om het over de kwaliteit van je cellen te hebben. Die is van groot belang omdat alle cellen receptoren bevatten om stoffen in de cel te krijgen. Wanneer deze receptoren niet goed kunnen functioneren, kunnen de boodschapperstoffen (oftewel hormonen), niet in de cel komen waardoor bepaalde processen niet goed kunnen plaatsvinden. Zie het als een sleutel die je nodig hebt om binnen te komen.

Om je hormoonsystemen weer meer in balans te krijgen is de LPG® EndermoPuncture behandeling heel effectief gebleken.

EPI-Genetica: voeding en beweging

Hoe gaat het verteren van je voeding en komt deze voeding wel aan op de juiste plekken in je lichaam? Als je iets eet of drinkt passeert het via je verteringskanaal naar de rest van je lichaam. Daarna volgt er een verdeling van de voedingsstoffen naar de vitale organen, spieren, weefsels en de huid. De huid is daarbij helaas de sluitpost van het lichaam, en dat terwijl onze huid het grootste orgaan is. Je kunt dus nog zo gezond eten, toch kun je tekorten opbouwen als je huid in een bepaalde periode meer nodig heeft.

De rol van LPG® endermologie

We zouden allemaal het liefst een mooie, gladde en strakke huid hebben. En voor de één is dat makkelijker dan voor de ander: als je je DNA mee hebt bijvoorbeeld. Of als je huid niet zo snel veroudert. Door gezond te leven help je je huid al enorm. Met genoeg beweging, het eten van verse producten en het drinken van genoeg water doe je het lichaam, en daarmee je huid, echt een plezier. Toch zul je merken dat je huid soms wat extra’s nodig heeft. En dat is precies het moment waarop LPG® je kan ondersteunen.

LPG® helpt je huid om collageen, elastine en hyaluronzuur aan te maken

Een LPG endermologie® behandeling werkt op celniveau: de cellen worden ge(re)activeerd. Tijdens de behandeling krijgt elke cel een signaal waardoor hij weer beter gaat functioneren en een specifieke opdracht krijgt om nieuw collageen, elastine en hyaluronzuur aan te maken. Dieper in de huid krijgen vetcellen het signaal dat ze hun inhoud moeten afgeven, waardoor resistent vet kan worden afgevoerd.

100% natuurlijk

Het mooie aan een endermologie® behandeling is dat het 100% natuurlijk is en alle weefsels en cellen intact houdt. Er komt geen hitte, extreme kou of doorboring van de huid aan te pas en dat betekent dat je ook de balans van de huid intact houdt. Daarbij werk je met de LPG® op twee hele belangrijke systemen in het lichaam, namelijk de doorbloeding en de lymfe. Deze systemen kun je zien als het haal en breng transportsysteem van het lichaam. Het brengen van zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen en het afvoeren van afvalstoffen via je afvoerkanalen en je uitscheidingsorganen. Dit laatste is van groot belang om de omgeving van je cellen schoon en doorlaatbaar te houden. Zorg je daarbij zelf dat je voldoende beweegt, zorg je echt voor een duurzame behandeling.

Bewustwording en selfcare

Het lichaam is een prachtig en wonderlijk geheel. Wees daar zuinig op. Je hebt daar zelf namelijk echt invloed en zeggenschap over. Zorg je goed voor jezelf zal het lichaam ook goed voor jou zorgen. Zie je dat je huid niet meer optimaal functioneert of er niet meer zo uitziet zoals je zou willen? Wees je dan bewust van de factoren die daar mogelijk invloed op hebben gehad of nog steeds hebben. Wil je je huid verbeteren? Dan is het verstandig om zorgvuldig naar je voeding, levensstijl, stress levels te kijken en jezelf te ondersteunen met de juiste behandelingen.

Wil je een mooie en gezonde huid? Dan kan de LPG endermologie® je daar uitstekend bij ondersteunen. Wees je er wel van bewust dat de behandeling een aanzet is tot deze mogelijkheid. Het is aan jou om hier optimaal gebruik van te maken.

Dus: hoe snel resultaat?

LPG® heeft in de afgelopen 34 jaar veel onderzoeken laten uitvoeren. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat de techniek veilig en effectief is. De behandeling heeft op de ene persoon sneller effect dan op de andere persoon en dat heeft dus verschillende oorzaken: het heeft te maken met genen, conditie, leeftijd, hoeveelheid stress, slaap, voeding, etc. Elk menselijk lichaam en leven is anders. Maar een ding is zeker: endermologie® werkt!*

Wil jij weten wat LPG® voor jou kan betekenen? Boek dan een intake bij een LPG® professional, zodat je een individueel en optimaal advies krijgt. Vind hier een salon bij jou in de buurt.

*bewezen door 145+ wetenschappelijke studies en onderzoeken.

LPG endermologie® detox tegen gifstoffen

Je wilt je fit voelen en gezond zijn. Het beste uit jezelf halen op een aangename en natuurlijke manier. Zodat je weer lekker in je vel zit en de wereld weer aan kan. Een pijnlijke huid kan een teken zijn dat er gifstoffen zijn opgeslagen in het weefsel.

Om te zorgen dat de schadelijke stoffen jouw lichaam verlaten maken we gebruik van het nieuwste apparaat van LPG: de Cellu M6 Alliance®. We stimuleren hiermee het vrijmaken van de gifstoffen door de (bloed)circulatie en het lymfesysteem te activeren.

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Alle thema's

Meld je aan voor de LPG nieuwsbrief

De laatste nieuwtjes en acties als eerst in je inbox.