Nu schoonheidssalons hun deuren tijdelijk hebben moeten sluiten, zijn we volledig aangewezen op onszelf, als het om huidverzorging gaat. Maar met deze tips van onze experts kom jij die lockdown wel door.

En dat is nog leuk ook.

Een gezonde huid begint bij jezelf

Natuurlijk, genen spelen een rol als het om de huid gaat. De ene persoon veroudert zichtbaar, terwijl er bij de ander geen rimpel te bekennen is. Ook huidcondities als cellulite en acne verschillen in ontstaan en zichtbaarheid van persoon tot persoon. Maar is absoluut een heleboel wat je zelf kunt doen om een gezonde huid te krijgen en te behouden. Een gezonde huid begint wat dat betreft bij… jezelf.

Tips tijdens de lockdown

De bindweefsel technologie van LPG® stimuleert de huid van binnenuit en zorgt voor een duurzame en bewezen verbetering. Nu een deel van de salons (beauty) noodgedwongen gesloten zijn helpen we je graag aan tips. Hoe kun jij er thuis voor zorgen dat je huid haar optimale conditie behoudt? Kun je na de lockdown altijd nog besluiten jezelf te verwennen met een behandeling bij een van onze salons.

Eten en drinken

Misschien wel de meest voor de hand liggende maar niet minder makkelijke tip: eet gezond en drink genoeg water. Alles wat jij eet of drinkt, belandt in je (huid)cellen. Een gezond dieet zie je dus direct terug in je huid. Ga maar na: een periode van makkelijk, vet of suikerrijk voedsel gaat vaak gepaard met onzuiverheden in je gezicht of op je lichaam. We voelen ons niet alleen beter door vers en gevarieerd te eten, we zien het ook in de spiegel!

Vasten

Heb jij veel last van energie dips en cravings? Dan is intermittent fasting iets voor jou. Tijdens deze manier van vasten eet je steeds een gedeelte van de dag helemaal niets, bijvoorbeeld van 19:00 uur ‘s avonds uur tot 11:00 uur ‘s ochtends. Op de momenten dat je wél eet is het advies koolhydraatarm, onbewerkt en natuurlijk te consumeren. Je kunt dit schema één dag in de week volgen maar bijvoorbeeld ook om de dag. In het begin zal je lichaam protesteren: het zal zin hebben in snacks, humeurig worden en/of geen energie ervaren. Wanneer je je maag hoort knorren, denk er dan maar aan dat je cellen aan een grote schoonmaak begonnen zijn. Het is een energieschaarste die we autofagie noemen. Restproducten, beschadigde cel onderdelen, bacteriën, virussen en foutief gevormde eiwitten worden afgebroken. Dat levert herbruikbare aminozuren en energie op voor de cellen.

Fat & Sugar Control

In de decembermaand mag de Fat & Sugar Control niet ontbreken, want: ideaal tijdens een ongezonde avond. Heb je geen tijd gehad een verantwoorde maaltijd te koken, een vet en suikerrijk kerstdiner of heb je een ouderwetse pizza avond met de kinderen? Door het innemen van de Fat & Sugar control vermindert de vet en calorie inname, worden suikers opgevangen en de bloedsuikerspiegel gereguleerd.

Slaap en stress

Daarnaast is het belangrijk om voor genoeg rust te zorgen. Dat betekent behalve een goede nachtrust, ook genoeg ontspanning gedurende de dag. Maak tijdens een thuiswerkdag een wandeling in de frisse buitenlucht, je zult zien dat veel zorgen hierdoor verdwijnen. Probeer schermen ruim voor bedtijd uit te zetten; het blauwe licht beïnvloedt de kwaliteit van je slaap. Lees in plaats daarvan een boek of tijdschrift of ga uitgebreid in bad voor je in je bed springt.

Beweging

Thuiswerken betekent niet thuisblijven! Zorg dat je in beweging blijft door dagelijks een flinke wandeling te maken of regelmatig te sporten. Er kan nog genoeg: pak de racefiets voor een rondje, ga hardlopen of volg een online lesje yoga. Ga in het weekend naar de hei, het bos of het strand. Beweging is goed voor je lijf, hoofd én huid.

LPG® at home

Zit je net midden in een LPG® behandeling en moest deze door de lockdown gestaakt worden? Dan is het helemáál zaak je huid de komende weken goed te verzorgen. Zo houd je je huid in goede conditie en kun je straks als de salons weer opengaan zonder verval weer door met je behandeling. In de tussentijd heeft LPG® een alternatief voor thuis ontwikkeld: de Wellbox. Deze box is speciaal ontwikkeld om de LPG® behandelingen in de salon thuis te kunnen ondersteunen. Met een wat kleinere behandelkop is dit apparaat door elke leek eenvoudig en effectief te gebruiken. Hij is in te zetten voor allerhande huidproblemen zoals cellulite, littekens, het vasthouden van vocht en de behandeling van het gezicht. Ideaal dus, om de boel in optimale conditie te houden in tijden van lockdown.

Gebruik de juiste producten

Jouw LPG® expert adviseert je graag met betrekking tot producten voor thuisgebruik als onderdeel van je behandeling. Onze LPG® cosmetica producten zijn bewezen effectief en specifiek ontwikkeld voor vetverbranding, versteviging, cellulite en algemeen welzijn. Daarnaast zijn er diverse nutricosmetics beschikbaar die de huid van binnenuit van de juiste voedingsstoffen voorzien.

Dus: heb je jezelf nog geen kerstcadeautje gegeven? Gun jezelf dan deze verzorging. Die lockdown is al zwaar genoeg.

Advies van specialisten

Ben jij op zoek naar net dat beetje extra huidverzorging tijdens de lockdown? Laat je dan adviseren door een salon met LPG® apparatuur. Onze specialisten helpen je graag met advies over LPG® cosmetica producten. Eind januari hopen we je weer face to face te mogen ontvangen in een van de (beauty) salons en je te helpen bij het behalen van een gezonde levensstijl en huidconditie.

LPG behandeling

Ben jij klaar om je lichaam gezond te maken door middel van LPG® en het eten van gezonde voeding? Boek dan nu je eerste afspraak voor een cel verbeterende behandeling en voedingsadvies op maat.

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Alle thema's

Meld je aan voor de LPG nieuwsbrief

De laatste nieuwtjes en acties als eerst in je inbox.