De termen ‘cellulitis’ en ‘cellulite’ worden vaak door elkaar gebruikt. Terwijl beide een totaal hele andere betekenis hebben. En dus ook een andere behandeling behoeven.

Meestal wordt er gedoeld op de huidaandoening die ook wel ‘sinaasappelhuid’ wordt genoemd: putjes die vooral op de benen, dijen en billen voorkomen.

Sinaasappelhuid = cellulite

De sinaasappelhuid, oftewel de putjes en bobbeltjes in de huid, is een term die vaak gebruikt wordt om cellulite aan te duiden. Cellulite komt met name voor op benen, billen en bovenarmen. Het onderhuidse vet in het bindweefsel veroorzaakt dan een onregelmatig huidoppervlak. Zeker 97% van de vrouwen heeft hier last van. Wil je weten hoe cellulite ontstaat? Klik hier voor meer informatie.

Wat is cellulitis?

Cellulitis is een onderhuidse ontsteking die door een bacterie veroorzaakt wordt. Hierdoor ontstaat roodheid, zwelling en pijn. Het is een vorm van huidontsteking. Wanneer je cellulitis wilt verminderen, moet de ontsteking worden aangepakt. Hiervoor kun je het beste aankloppen bij je (huis)arts die orale antibiotica voor kan schrijven om de bacteriële infectie te behandelen.

Behandeling sinaasappelhuid

Stoor je je aan je sinaasappelhuid en wil je een gladdere, strakke huid zonder putjes? Bij LPG® ben je aan het goede adres voor een behandeling met duurzaam resultaat. Klik hier voor meer informatie.

LPG endermologie® tegen cellulite

Je wil een gladdere, strakke huid zonder putjes om je zelfverzekerder en plezieriger te voelen. Je wil zonder zorgen het strand op en dat mooie jurkje weer aan. Je wil een natuurlijke behandeling met langdurig resultaat.

Naast een gezonde levensstijl en voldoende beweging werkt de techniek van LPG® doelgericht op het probleem cellulite.

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Alle thema's

Bedankt voor het lezen van onze artikelen

Wil je meer van dit soort informatie ontvangen en op de hoogte gehouden worden over de beste tips & tricks voor een mooie, natuurlijk gezonde huid? Schrijf je dan nu in voor dé LPG nieuwsbrief en blijf up-to-date!