Het is niet eerlijk, volgens José Conrads, Founder van Partner in Aesthetics: ‘De ene vrouw heeft prachtige gladde benen en de ander heeft een enorm bobbelige huid.’ Er bestaan verschillende soorten cellulite met een variatie aan gradaties.

‘Voor cellulite biedt LPG® een 100% natuurlijke en effectieve behandeling.’

Cellulite of cellulitis

‘Cellulite, niet te verwarren met cellulitis want dat is iets heel anders, wordt ook wel de sinaasappelhuid genoemd, met dank aan de bobbelige structuur. Helaas zie je cellulite alleen bij vrouwen. Niet bij mannen. Dat zit zo: de vrouw is ‘gebouwd’ voor de zwangerschap. Onze vetcel kamers worden sneller naar de oppervlakte geduwd, waardoor sneller een bobbelige huid ontstaat.’

Billen en dijen

‘Cellulite is er in verschillende gradaties en is voornamelijk aanwezig op de billen en dijen. Dit zijn ‘toevallig’ ook de gebieden die het minst gevoelig zijn voor voeding en fysieke activiteit. Dit komt omdat ze veel ‘alfa-receptoren’ hebben die er juist voor zorgen dat vet wordt opgeslagen. Precies, dat hebben we nodig voor de zwangerschap.’

Verschillende factoren

‘Waar komt cellulite nu vandaan? Interne factoren omvatten complexe mechanismen: waterretentie en/of toename van het volume van adipocyten en/of fibrose. Andere factoren kunnen het verergeren: hormonale onbalans, een zittende levensstijl, ondervoeding, stress, verslechterde doorbloeding. Gezien de verschillende factoren die cellulite veroorzaken of verergeren, is cellulite niet bij iedereen hetzelfde.

Er bestaan verschillende soorten cellulite en verschillende gradaties. Ik zal ze hieronder beschrijven.

■ Vet cellulite

Bij deze vorm van cellulite zie je een toename van het aantal of het volume van adipocyten geassocieerd met metabolische disfunctie. Dit houdt vooral verband met een verandering in de mechanismen van lipogenese (synthese van triglyceriden/vetopslag) en lipolyse (lysis van triglyceriden/vetafgifte).

■ Fibreuze cellulite

Dit komt door het passeren van vocht en grote eiwitten in de weefsels. De slechte resorptie van deze eiwitten door het lymfestelsel leidt tot de vorming van fibrose.

■ Vocht cellulite

Dit houdt verband met de doorstroming van vocht uit de vaten naar de weefsels (dermis en hypodermis) en is te wijten aan een toename van de druk in de veneuze sector (chronische veneuze insufficiëntie), een overmaat aan capillaire permeabiliteit of een defect in de lymfedrainage (constitutionele of verworven).

Dit zijn de verschillende gradaties bij cellulite:

  • Gradatie 0: geen kuiltjes in de huid, zelfs niet bij een ‘knijptest’. Dit komt bijna niet voor helaas.
  • Gradatie 1: kuiltjes die alleen verschijnen met een ‘knijptest’.
  • Gradatie 2: kuiltjes in staande positie die verdwijnen bij een liggende positie.
  • Gradatie 3: kuiltjes in staande en liggende positie.

Gelukkig is er heel wat aan te doen.’

Summerproof

‘Vooropgesteld dat cellulite een chronische aandoening is, kan je met LPG endermologie® toewerken naar een summerproof body. Als we al op vakantie kunnen dit jaar… Maar ook in eigen tuin of op het terras is een gestyled lichaam fijn. LPG endermologie® zorgt voor een optimale stimulatie van de bloedsomloop, anti-fibrose en pro-lipolytische werking (stimulatie van de natuurlijke vetafgifte), zo is endermologie® effectief bij de behandeling van kuiltjes in de huid.’

100% natuurlijk

‘Een fijne bijkomstigheid is dat deze behandeling 100% natuurlijk is en geen schade geeft aan de cellen, in tegenstelling tot de vele technieken die juist wel schade toebrengen. Ook fijn is dat er weinig contra-indicaties zijn voor deze behandeling en deze het hele jaar door gegeven kan worden.’

Resultaten

‘Het effect van endermologie® op vochtretentie is vrijwel direct en is onder controle vanaf de 1e sessie. Omdat er vaak een combinatie van de drie soorten cellulite aanwezig zijn werken we tegelijkertijd op alle soorten. Zo zie je na de 1e behandeling al resultaat. In sommige gevallen kan er een verergering van het probleem optreden tijdens de eerste sessies. Hoe dit komt? Stel je voor dat er schelpen op het stand liggen. De schelpen zijn het hobbelige aspect van cellulite en het tij is het vasthouden van vocht. Pas bij eb verschijnen er schelpen op het zand. Raak niet in paniek als dit verwarrende fenomeen zich voordoet. Endermologie® heeft zijn werk van drainage gedaan. De sessies moeten worden voortgezet zodat de mechanische techniek de adipocyten/vetcellen kan stimuleren en/of deze inwerkt op de fibrose en het gladmakende effect bewerkstelligd. Om te beginnen worden gemiddeld tien sessies aanbevolen, twee sessies per week. Vervolgens worden onderhouds sessies één of twee keer per maand aanbevolen om de resultaten op lange termijn te behouden.*’

José woont samen met partner Richard en kinderen Sydney (21) en Emma (19) in een woonboerderij onder de rook van Amsterdam. Samen met haar gezin en vrienden geniet ze graag van lekker eten en wandelen met de hond. Hierdoor laadt ze helemaal op om weer met haar grote passie bezig te zijn; met health & lifestyle een bijdrage leveren aan een gezonde maatschappij.

*Bronnen:

So-called cellulite: An invented disease. Nurnberger F., Muller G. J. Dermatol. Surg. Oncol. 4:3 March 1978. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/632386/

La cellulite: de la physiopathologie à la classification IFAT (Infiltration, Fibrose, Adipose des Tissus. Blanchemaison P. Actualités Vasculaires Internationales N°85- novembre 2000.

LPG endermologie® tegen cellulite

Je wil een gladdere, strakke huid zonder putjes om je zelfverzekerder en plezieriger te voelen. Je wil zonder zorgen het strand op en dat mooie jurkje weer aan. Je wil een natuurlijke behandeling met langdurig resultaat.

Naast een gezonde levensstijl en voldoende beweging werkt de techniek van LPG® doelgericht op het probleem cellulite.

Gerelateerde artikelen

Alle thema's

Bedankt voor het lezen van onze artikelen

Wil je meer van dit soort informatie ontvangen en op de hoogte gehouden worden over de beste tips & tricks voor een mooie, natuurlijk gezonde huid? Schrijf je dan nu in voor dé LPG nieuwsbrief en blijf up-to-date!